Na to biste trebali obratiti pozornost kada kupujete novi parfem

Ako želimo investirati u neki miris, stvarno nam se želi svidjeti. Ipak, gotovo svi su kupili parfem koji je kasnije bio pomalo razočaravajući. Kayali osnivač Mona Mačke dijeli kako to možete spriječiti.

Dobro iskusan

Kad smo u parfumeriji, gotovo uvijek raspršimo neki miris. Ako miris odmah zamiriše prekrasno, rado ćemo ga odnijeti ravno na blagajnu. Ali parfem zapravo ne bi trebao biti impulzivna kupnja, kaže Mona Kattan kada se s njom susrećemo u FaceTimeu. “Da biste doživjeli puni učinak parfema, doista morate pustiti da se miris osuši. Parfem se i dalje razvija tijekom vremena. Pogotovo ako se radi o složenom mirisu.”

“Naš Yum Pistachio Gelato je Kayalijev najsloženiji miris. U njemu ima puno sastojaka. Ako želite u potpunosti doživjeti miris, doista ga morate pustiti da se temeljito osuši.”

Njam Gelato od pistacija
95 € (50 ml)

Pričekaj minutu

“Ako želite kupiti miris, morate uzeti u obzir početak (prvo prskanje), sredinu i kraj. Parfem vas vodi na putovanje. Što je miris složeniji, to će se više mijenjati.”

Sve ovo ima veze s gornjim, srčanim i donjim notama mirisa. Gornje note mirisa poznate su i kao početne note; prvi dojam koji steknete. Ovaj sloj je najdominantniji i osjeti se njegov miris u prvih nekoliko minuta. Zatim se rasprši i osjetite note srca. Zaista srce vašeg mirisa. Srednje note traju oko četiri do šest sati. Bazne note su – doista – osnova mirisa. Ponekad možete nastaviti mirisati parfem danima nakon što ste ga poprskali po jakni ili odjeći. To su bazne note.

Parfem dakle prolazi kroz različite faze. “Zato je važno pričekati neko vrijeme dok se miris stvarno ne osuši. Ako želite pomirisati sve faze parfema, preporučam da prvo stavite miris i pričekate nekoliko sati prije nego što kupite miris. Prvo raspršivanje često je sasvim drugačije nego kada se miris stvarno osuši.”

“Kad smo tek lansirali Yum Pistachio Gelato, podijelili smo da miris miriše na – naravno pistacije – ali i na vaniliju i sandalovinu. Ljudi su rekli da nisu osjetili ovaj miris, ali sam im savjetovao da puste da se miris stvarno osuši. Nakon čekanja, doista su osjetili ovaj miris. Ponekad ljudi ne osjete odmah ono po čemu je miris poznat, ali ja uvijek mislim; čekati na stvarno sušenje.” Ah!

Slika: Adobe Stock

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki