Zagreba Lajfhaki

Namirnice koje biste trebali izbaciti iz jelovnika nakon određene dobi

Prema riječima nutricionistice Marije Malysheve, nakon 30. godine života osoba se mora odreći niza namirnica kako bi održala svoje zdravlje u dobrom stanju.

Kao što je poznato, nakon 30-35 godina života kod ljudi se usporava metabolizam i smanjuje proizvodnja kolagena.

To je dob u kojoj se povećava rizik od razvoja čira na želucu, hipertenzije, ateroskleroze i kardiovaskularnih bolesti.

Starenje možete usporiti uzimanjem…

Prije svega preporučuje izbacivanje pržene hrane s jelovnika. Važno je naglasiti da je štetno i svako jelo pripremljeno prženjem u ulju, bilo meso ili povrće.

Također treba izbjegavati niskomasne mliječne proizvode, iako su vrlo popularni među onima koji žele smršaviti. Činjenica je da je mast u njima zamijenjena velikom količinom šećera, zaslađivača i raznih štetnih dodataka.

Volite svoje godine i živjet ćete 10 godina duže

Osobito mnogo štetnih tvari sadrže gazirana pića, upozorava nutricionistica. Glavni rizici povezani s ovim pićem su rak, kardiovaskularne bolesti, dijabetes, osteoporoza, Alzheimerova i Parkinsonova bolest.

Također nakon 30 dob Malysheva preporučuje suzdržavanje od jedenja čipsa i hrane koja sadrži natrij, osobito kobasica i prerađenih mesnih proizvoda./Zdrave.to

Lajkajte zdrave.to i na Facebooku gdje ćete pronaći još puno korisnih i zanimljivih stvari!

Exit mobile version