Zagreba Lajfhaki

Nazvana kisela hrana koja izaziva prejedanje

Neke namirnice uzrokuju prejedanje i debljanje.

O tome je detaljnije govorila endokrinolog Natalia Tananakina, piše RIAMO.

Pojasnila je da dugotrajna konzumacija alkohola, začina i kisele hrane, kao i tradicionalnih jela može dovesti do prejedanja, a samim tim i viška kilograma.

Osim toga, kako je primijetio liječnik, to izaziva nadutost, žgaravicu i mučninu.

Ako na jednu noć zaboravite na pravila pravilne prehrane i zdravog načina života, tada se neće dogoditi ništa loše.

Fotografija: © Belnovosti

Ako redovito slijedite takav sustav, uskoro biste mogli imati zdravstvenih problema.

Tananakina je u razgovoru s predstavnicima medija rekao da je ukusna hrana normalan atribut praznika i da ga ne treba ograničavati na to.

Liječnik je napomenuo da ne treba zaboraviti na aktivnu rekreaciju.

Preporučljivo je ne samo komunicirati, već i hodati, kretati se i plesati kako biste manje vremena proveli za stolom tijekom praznika.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version