Sve se više čuju glasovi stručnjaka koji nas pozivaju da razmislimo o tome što jedemo za doručak.
Na prazan želudac morate jesti ne samo zdravu hranu, već i onu koja dugoročno neće štetiti vašem želucu i zdravlju.
Vjeruje se da su kaše vrlo korisne u tom pogledu, ali kaše su različite.
Gastroenterolog Evgenia Zarubina ispričala je za Gazeta.Ru kakvu kašu ne treba jesti na prazan želudac.
Instant kaša
Stručnjaci ne žure ovu namirnicu nazvati zdravom, a još manje prikladnom za doručak.
Činjenica je da se pahuljice podvrgavaju takvoj obradi, nakon čega gube svoja korisna svojstva.
Kao rezultat toga, ne mogu zasititi tijelo i osigurati energiju čak ni na kratko vrijeme.
Nasuprot tome, dugo kuhane kaše “osiguravaju niz korisnih elemenata”.
Pri njihovoj konzumaciji polako dolazi do osjećaja sitosti, a polako raste i razina glukoze i inzulina.
Kao rezultat toga, osoba dulje ostaje sita.
Ranije smo vam rekli što je zdravije jesti nakon 50 godina – sir ili svježi sir.