Zagreba Lajfhaki

Neredovita prehrana povećava rizik od smrti

Rezultati nove studije objavljene u Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics pokazuju da u dobi iznad 40 godina samo jedan obrok dnevno povećava rizik od smrtnosti.

Ako preskočite doručak, veća je vjerojatnost da ćete umrijeti od bolesti srca.

Nedavna znanstvena studija pokazala je da ljudi koji preskaču doručak imaju veći rizik od razvoja kardiovaskularnih bolesti koje mogu dovesti do smrti. Ako osoba preskoči večeru ili ručak, tada ima povećan rizik od smrti iz bilo kojeg razloga. Autori znanstvenog rada, na temelju saznanja, preporučuju jesti najmanje dva do tri puta dnevno.

Očistite debelo crijevo i stanjite trbuh s ovim jednostavnim, ali učinkovitim shakeom

U ovoj studiji stručnjaci su analizirali podatke o više od 24.000 Amerikanaca starijih od 40 godina. Svi su sudjelovali u Nacionalnom istraživanju o zdravlju i prehrani (NHANES) 1999.-2014.

Znanstvenici su pronašli nekoliko zajedničkih karakteristika kod onih ljudi koji jedu manje od tri puta dnevno. Osim toga, ovi su sudionici imali nižu razinu obrazovanja i prihoda kućanstva, pušili su, pili više alkohola, jeli manje hranjivu i nezdraviju hranu, jeli više grickalica i ukupno su trošili manje energije (manje se kretali)./Zdrave.to

Lajkajte zdrave.to i na Facebooku gdje ćete pronaći još puno korisnih i zanimljivih stvari!

Exit mobile version