Nisu svi orašasti plodovi jednako zdravi: neke od njih nitko ne bi trebao jesti

Orašasti plodovi s pravom se klasificiraju kao zdravi proizvodi, ali, nažalost, ova kvaliteta nije svojstvena svima.

U nekom obliku, ovaj proizvod ne bi trebao biti uključen u vašu prehranu ni pod kojim izgovorom.

Tako su, prema nutricionistici Mariyat Mukhina, najmanje zdravi prženi orašasti plodovi.

Zbog takve obrade, prvo, iz njih nestaju vrijedne tvari, a drugo, nakupljaju se opasne tvari. Tijekom prženja uništavaju se vitamini i zdrava ulja, a umjesto njih nastaju štetni kancerogeni.

Najbolja opcija su sušeni orasi.

orasi
Fotografija: © Belnovosti

Kako bi bili bolje probavljivi, namočite orašaste plodove u vodi 1-2 sata prije jela – na taj način možete unijeti maksimalnu količinu proteina koji su potrebni za obnovu tkiva i mišića, kao i masne kiseline potrebne srcu, vitamine B skupine. , magnezij i kalij.

Orašasti plodovi također sadrže vlakna koja pomažu rad crijeva, smanjuju “loš” kolesterol i normaliziraju razinu šećera u krvi.

Ali ne zaboravite da ovaj proizvod ima kontraindikacije: alergije na orahe, pankreatitis, gastritis i druge akutne gastrointestinalne bolesti.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki