Orašasti plodovi s pravom se klasificiraju kao zdravi proizvodi, ali, nažalost, ova kvaliteta nije svojstvena svima.
U nekom obliku, ovaj proizvod ne bi trebao biti uključen u vašu prehranu ni pod kojim izgovorom.
Tako su, prema nutricionistici Mariyat Mukhina, najmanje zdravi prženi orašasti plodovi.
Zbog takve obrade, prvo, iz njih nestaju vrijedne tvari, a drugo, nakupljaju se opasne tvari. Tijekom prženja uništavaju se vitamini i zdrava ulja, a umjesto njih nastaju štetni kancerogeni.
Najbolja opcija su sušeni orasi.
Kako bi bili bolje probavljivi, namočite orašaste plodove u vodi 1-2 sata prije jela – na taj način možete unijeti maksimalnu količinu proteina koji su potrebni za obnovu tkiva i mišića, kao i masne kiseline potrebne srcu, vitamine B skupine. , magnezij i kalij.
Orašasti plodovi također sadrže vlakna koja pomažu rad crijeva, smanjuju “loš” kolesterol i normaliziraju razinu šećera u krvi.
Ali ne zaboravite da ovaj proizvod ima kontraindikacije: alergije na orahe, pankreatitis, gastritis i druge akutne gastrointestinalne bolesti.