Mnoge salate koje se tradicionalno pojavljuju na novogodišnjim stolovima mogu naškoditi probavi i zdravlju”, upozorava nutricionistica Irina Berežnaja.
Liječnik je u intervjuu naveo najštetnija jela na novogodišnjem stolu – to su, prema riječima nutricionista, razne teške svečane salate.
Obično se sastoje od mnogih komponenti (što je već problematično za probavu za želudac), a sadrže i povrće s visokim glikemijskim indeksom, masne i visokokalorične umake.
Male porcije nisu najbolji način za mršavljenje
Glavni “ukras” novogodišnjeg stola – Olio – stručnjak također smatra opasnim.
Napici za mršavljenje
Za novogodišnjim stolom Berezhnaya preporučuje davanje prednosti najlakšim verzijama salata, kao i slatkišima i voću s niskim udjelom masti.
Jela s majonezom i mnogim mesnim sastojcima najbolje je ostaviti za jutro 1. siječnja. Oni će se apsorbirati unutar jednog dana bez dramatičnih posljedica za tijelo./ zdrave.to