Nutricionistica je naznačila koje osobe ne bi trebale jesti kiseli kupus

Višestruko koristan kiseli kupus nije prikladan za osobe s određenim osobitostima u radu želuca.

U intervjuu s nutricionisticom Annom Pavlichevom dat je savjet o jedenju kiselog kupusa:

– Neki bi ljudi trebali izbjegavati ovaj proizvod.

Ako imate bolove u ovom dijelu glave, odmah posjetite liječnika

Liječnik je objasnio da kiseli kupus, kao bogat izvor kiselina, potiče probavu. Kada je kiselost niska i peristaltika usporena, uključivanje kiselog kupusa u prehranu je korisno. No, ako je osoba sklona povećanoj kiselosti želuca, kiseli kupus nije za nju.

Pavlicheva je navela uvjete pod kojima se takav kupus ne smije konzumirati.

Hiperaciditet.

Čir želuca.

Prekomjerni rast bakterija u tankom crijevu.

Netolerancija na histamin.

  • /Zdrave.to

    Lajkajte zdrave.to i na Facebooku gdje ćete pronaći još puno korisnih i zanimljivih stvari!

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki