Zagreba Lajfhaki

Nutricionistica je objasnila kako zdravo kuhati s krumpirom

Jela od krumpira su vrlo popularna, ali mnogi načini kuhanja čine ih visokokaloričnim i previše masnim, što je štetno za tijelo. Kako zdravo kuhati krumpir, ispričala je nutricionistica Irina Lizun.

Krompir sam po sebi nije štetan proizvod, ali bolje je izbjegavati neka jela s njim, kaže stručnjak u intervjuu za radio Sputnik. Prema nutricionistici, jednostavni recepti s krumpirom daju hranu s visokim glikemijskim indeksom.

Nutricionist je odredio najštetniji proizvod u trgovini

To je zbog pretvorbe krumpirovog škroba pod utjecajem vrlo visokih temperatura i mljevenja. Česta konzumacija takvih jela pridonosi povećanju razine glukoze u krvi i intenzivnom taloženju masnoća – pogotovo jer su dodatno opterećena kalorijama tijekom kuhanja.

„Najkaloričnije jelo od krumpira dobiva se nakon prženja. Pomfrit je najgora opcija”, rekla je nutricionistica.
10 grešaka koje radimo u kuhinji

Klasični pire krumpir također može biti opasan. Jelo ima visok glikemijski indeks, a obično ga doda maslac čini hranjivijim.

Najkorisnijim nutricionistica smatra mladi krumpir pečen i jeden s ljuskom. Liječnik je objasnio da kora i sloj ispod sadrže niz antioksidansa./ zdrave.to

Exit mobile version