Kiselo vrhnje je vrlo zdrav proizvod, sadrži velike količine vitamina A, C, D, K i skupine B, kalcija, kalija, magnezija, natrija, fosfora, selena, cinka, željeza i bakra.
Tko bi trebao uključiti kiselo vrhnje u svoju prehranu, rekla je Tatyana Ponomareva, fizioterapeutkinja, savjetnica za zdrav način života i nutricionistica klinike Celine.
Tko treba jesti kiselo vrhnje?
Prema portalu Roskachestvo, uporaba kiselog vrhnja indicirana je za zdrave osobe koje dobro probavljaju mlijeko i njegove derivate.
Kiselo vrhnje je vrlo korisno kod iscrpljenosti, također se koristi u protokolima prehrane s visokim udjelom masti i malo ugljikohidrata.
Kiselo vrhnje ne smiju jesti osobe koje loše probavljaju mliječne proizvode, alergične su na mlijeko, ne podnose laktozu ili imaju pogoršane bolesti probavnog trakta.
Kontraindikacije za konzumaciju masnog kiselog vrhnja su kardiovaskularne bolesti, ateroskleroza, pretilost, inzulinska rezistencija, bolesti gušterače, žučnog mjehura i jetre.
Ranije smo vam rekli koja tri povrća svakako trebate jesti u travnju.