Od ove hrane zgušnjavate krv: koja hrana je opasna po život?

Neki ljudi jedu da bi živjeli, drugi jedu dok su živi. Posljednji primjer ne inspirira ni liječnike ni nutricioniste.

Već nekoliko godina stručnjaci pokušavaju prenijeti poruku da je pržena, masna i slana hrana štetna. I ljudi nastavljaju jesti sve.

Moderni gurmani možda griješe kada vjeruju da nema štetnije hrane od brze hrane. Ali to nije istina.

Stručnjaci su nam rekli koji se štetni prehrambeni proizvodi gotovo svakodnevno pojavljuju na našim stolovima.

Sastav hrane i krvi

Konzumiranje pogrešne hrane utječe na više od veličine vašeg struka i probave.

Zalasci sunca
Fotografija: © Belnovosti

Najgore je što se pod utjecajem gastronomskih hobija sastav krvi može promijeniti na gore.

TOP štetni proizvodi uključuju:

  • meso, kobasice i paštete koje se prodaju u trgovinama,
  • dimljena riba,
  • proizvodi od palminog ulja,
  • soljeno i ukiseljeno povrće,
  • alkohol.

Zašto je opasno?

Svi ovi proizvodi, zajedno i pojedinačno, utječu na krv koja stalnom upotrebom postaje gušća.

Zbog toga se povećava rizik od razvoja srčanih i krvožilnih bolesti, kao i stvaranja krvnih ugrušaka.

Neće biti štete ako pojedete mali komad, ali se ne preporučuje zlouporaba.

Prethodno smo vam rekli kojih 5 zdravih namirnica trebate češće uvrstiti u svoju prehranu.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki