Zagreba Lajfhaki

Odrasli bi trebali izbjegavati proizvode bogate vitaminom K

Nutricionisti proizvode bogate vitaminom K ili zasićenim transmasnoćama nazivaju potencijalno opasnima za starije osobe.

Kako godine prolaze, ljudi bi trebali birati proizvode koji ulaze u njihov jelovnik. Jer odricanje od nekih proizvoda pridonosi produljenju života kod starijih osoba. Na primjer, trebali bi izbjegavati proizvode bogate vitaminom K.

„Puno vitamina K nalazi se u lisnatom povrću, posebno peršinu. Pomaže povećanju zgrušavanja krvi.

A pojačano zgrušavanje izvor je teških vaskularnih nezgoda u vidu začepljenja arterijskih i venskih žila s najnepovoljnijim posljedicama – od infarkta miokarda do moždanog udara”, upozoravaju liječnici.

Najviše vitamina K sadrže jaja i špinat

Osim toga, stručnjaci preporučuju starijim osobama da izbjegavaju hranu zasićenu transmasnoćama (visoka razina takvih tvari nalazi se u kobasicama, proizvodima s margarinom, čipsu, mnogim jelima – fast food).

I za kraj, nemojte pretjerivati ​​s proizvodima koji sadrže puno soli ili šećera. Navedena hrana dovodi do razvoja vaskularnih problema, skraćujući život.

Također prepreka dugovječnosti su prerađevine od mesa. Njihov sastav uključuje natrijev nitrat, koji je povezan s rizikom od razvoja raka.

Rizik od raka povećavaju i drugi aditivi prisutni u gotovim proizvodima – konzervansi, bojila, pojačivači okusa. Pri njihovom korištenju u tijelu se intenzivno stvaraju slobodni radikali.

Exit mobile version