Opasne kombinacije u salati

Terapeut Timur Asanov savjetovao je da se ulje u salatama zamijeni sokom od limuna ili kiselim vrhnjem. Prema njegovim riječima, ako u salati ima sjemenki, orašastih plodova ili avokada, onda im ne treba dodavati dodatno biljno ulje kako ne bi naštetili tijelu, prenosi Public News Service.

Prema riječima liječnika, kombinacije određenih biljnih namirnica, uključujući orašaste plodove, sjemenke, masline, avokado i biljno ulje, mogu biti opasne za gušteraču.

Kako odabrati pravi dodatak ribljem ulju?

Oni mogu koncentrirati i do 50 posto dnevnog unosa masti, što je vrlo visoka brojka, upozorio je Asanov.

„Salata na bazi povrća i ulja jedno je od omiljenih jela postsovjetskih ljudi. Za preljev povrća prikladni su limunov sok, senf, kiselo vrhnje, prirodno suho bilje ili začini, a kao preljev može poslužiti i mala količina maslinovog ulja.

Ako vaša salata sadrži sjemenke, orašaste plodove ili avokado, tada potreba za uljnim preljevom automatski nestaje. Potrebne zdrave masnoće dobit ćete iz samih sastojaka salate”, objasnio je doktor./Zdrave.to

Lajkajte zdrave.to i na Facebooku gdje ćete pronaći još puno korisnih i zanimljivih stvari!

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki