Liječnici su imenovali proizvod koji može smanjiti razinu šećera u krvi. Vrlo je pogodan kao dodatak drugoj hrani.
Primijećeno je da razina glukoze u krvi ne ovisi samo o ugljikohidratima. Na to također utječe količina proteina, masti i vlakana prisutnih u hrani. Stručnjaci savjetuju da uz jabuke jedete, primjerice, orašaste plodove. Brzo podižu, a zatim snižavaju razinu šećera u krvi.
Luk i češnjak smanjuju krvni tlak
Osim toga, dodavanje šake orašastih plodova ili maslaca od orašastih plodova u vašu prehranu rezultirat će manjim skokovima i padovima šećera u krvi nakon obroka. Kao rezultat, dulje ćete se osjećati sitima.
Orašasti plodovi, osobito bademi, također su bogati vitaminom E i pomažu u smanjenju upale. Također štite kardiovaskularni sustav./Zdrave.to
Lajkajte zdrave.to i na Facebooku gdje ćete pronaći još puno korisnih i zanimljivih stvari