Konzumacija začina može utjecati na zdravlje mozga. Stoga biste trebali prestati gledati na papar ili cimet kao na arome.
Znati što vaš mozak voli ne samo da može poboljšati zdravlje vašeg mozga, već i poboljšati vaše pamćenje, koncentraciju i kognitivne sposobnosti.
Strani znanstvenici otkrili su koje začine treba uključiti u prehranu kako bi podržali zdravlje mozga.
Crni papar
Glavna komponenta koju papar unosi u mozak je tvar piperin. Poboljšava pamćenje, kognitivne funkcije i povećava aktivnost procesa koji se odvijaju u mozgu.
Cimet
Više je začin, ali to ne čini cimet ništa manje korisnim za mozak. Svakodnevnom konzumacijom možete spriječiti razvoj dijabetesa, normalizirati razinu šećera u krvi i smanjiti inzulinsku rezistenciju.
Đumbir
U ovom slučaju tlo. Gingerol koji sadrži je antioksidans i protuupalno sredstvo, poboljšava kognitivne funkcije, smanjuje rizik od upala i učinaka stresa.
Muškatni oraščić
Sadrži miristicin, tvar odgovornu za poboljšanje pamćenja i sprječavanje degeneracije živčanih puteva.
Kurkuma
Kurkumin je tvar koja djeluje protuupalno i antioksidativno. Ujedno, kurkuma je dobra i za jetru.
Ranije smo vam rekli kako naučiti probuditi se odmoran.