Dodavanjem određenih sastojaka u heljdu možete je pretvoriti u pravo kulinarsko remek-djelo.
Recept za ukusnu heljdu s povrćem i šampinjonima ispričala je Yulia Arkhipova, stručnjakinja u izdanju mreže Belnovosti u području kuhanja, kuharica i četvrtorazredni pekar.
Kako kuhati ukusnu heljdu
Za 200 grama heljde trebat će vam tri male glavice luka, jedna veća mrkva, jedna slatka paprika i 250 grama šampinjona.
U loncu pirjajte luk, mrkvu i papriku, dodajte gljive, sol i začine, pržite 7-8 minuta.
Izvadite lonac, na vrh izlijte opranu heljdu, poravnajte je lopaticom, dodajte 400 ml vode (dvije čaše vode na jednu čašu žitarica).
Zatim stavite posudu u pećnicu na pola sata na 180 stupnjeva.
Pecite bez poklopca prvih 20 minuta, zatim pokrijte poklopcem ili folijom i ostavite u pećnici još 10 minuta.
Ranije je stručnjak rekao kako zamijeniti krumpir u boršču.