Zagreba Lajfhaki

Ove namirnice spasit će vas od žgaravice: saznajte što uvrstiti u prehranu

Mnogi od nas su doživjeli žgaravicu nakon što su pojeli veliki obrok ili jeli određenu hranu. Ali što možete učiniti kako biste izbjegli žgaravicu?

Važno je znati koja hrana i piće mogu spriječiti ovo stanje i poboljšati vaše blagostanje.

Đumbir

Poboljšava rad probavnog sustava, smiruje živce, djeluje protuupalno i upija želučanu kiselinu.

Za pripremu napitka od đumbira nekoliko malih kriški prelijte kipućom vodom. Piti bez šećera i prije jela.

Banane

Lužnati proizvod koji smanjuje kiselost i bori se protiv neugodnih simptoma uzrokovanih žgaravicama.

Fotografija: © Belnovosti

Jogurt

Nezamjenjiv za one koji stalno pate od žgaravice. Glavna stvar je da je proizvod prirodan i ne previše mastan.

Dinja

Voće je alkalni proizvod, tako da savršeno neutralizira kiselinu. Samo 1% populacije može doživjeti pogoršanje stanja nakon što pojede dinju.

Zobena kaša

Korisno za sve bolesti probavnog sustava. Pomoći će i kod žgaravice, ali samo ga trebate skuhati u vodi ili obranom mlijeku.

Zeleno povrće

Špinat, kupus i ostalo zeleno povrće imaju visoku pH vrijednost pa su učinkoviti kod žgaravice.

Žvakaća guma

Tijekom žvakanja žvakaće gume povećava se količina proizvedene sline, koja pomaže u ispiranju kiseline sa stijenki jednjaka, čime se eliminira napad žgaravice. Ne možete žvakati žvakaću gumu na prazan želudac ili odabrati onu s mentom.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version