Jedno od najomiljenijih voća koje je i slatko i zasitno su banane. Ljudi ih preferiraju jer nam daju energiju, a osim što ih možemo jesti sirove, postoji bezbroj recepata s njima.
Jedemo ih svaki dan, a od njih smo napuhnuti i stvaramo plinove
Mnogi ih preferiraju i kao zdravu alternativu kulinarskim užicima – na primjer, tu su palačinke od banane ili kruh od banane. U isto vrijeme, međutim, morate biti oprezni s bananama, jer ponekad ih jesti možda i nije tako dobra ideja.
Teško ih apsorbira tijelo za osobe s osjetljivim želucem ako se kombiniraju s drugim sastojcima.
Određena se hrana ne slaže dobro s bananama iz raznih razloga, uključujući moguće zdravstvene probleme i probavne poteškoće.
To ne znači da biste trebali u potpunosti izbjegavati kombiniranje banana s drugim namirnicama, ali važno je biti oprezan i pratiti reakciju svog organizma.
Različiti ljudi mogu različito reagirati na kombinacije hrane, a to može ovisiti o njihovoj individualnoj osjetljivosti i probavnom sustavu.
Nutricionistica Gridina rekla je kako se nositi s nadutošću
Evo nekih namirnica koje biste trebali izbjegavati kombinirati s bananama i zašto:
Mliječni proizvodi i banane
Kada kombinirate svježe banane s mliječnim proizvodima poput mlijeka, jogurta ili sira, mogli biste osjetiti nelagodu, poput probavnih smetnji.
To je zbog sadržaja tanina u bananama, koji mogu utjecati na tvari u želucu, što može dovesti do osjećaja težine.
Citrusi s bananama
Kombinacija banana s agrumima kao što su naranče ili grejp može dovesti do nadražaja nadražaja probave i plinova.
To je zbog visokog udjela askorbinske kiseline u agrumima, koji mogu reagirati s bananama i izazvati plinove i nelagodu.
Zašto bi žene trebale jesti suhe šljive
Gazirana pića s bananama
Jedenje banana nakon gaziranih pića može dovesti do stvaranja viška plinova i želučanih tegoba.
Gazirana pića sadrže ugljični dioksid koji može potaknuti stvaranje plinova u želucu, a njihova kombinacija s bananama može pojačati taj učinak.
Kuhana hrana s bananama
Kod pripreme jela u kojima se kao sastojak koriste banane morate biti oprezni s kombinacijama.
Na primjer, kombiniranje banana sa začinima poput kumina i češnjaka može dovesti do povećanog stvaranja plinova, težine u želucu ili boli.Zdrave.to
Lajkajte zdrave.to i na Facebooku gdje ćete pronaći još puno korisnih i zanimljivih stvari!