Peršin je začinska biljka koja se može naći u gotovo svačijem vrtu.
Dodaje se salatama i juhama. Peršin je vrlo koristan za tijelo.
Peršin se od davnina smatrao vještičjim travom, pa se rijetko uzgajao. No s vremenom se odnos prema peršinu promijenio. Ova kultura je bogata vitaminom K. Neophodan je za potpuno zgrušavanje krvi.
Znanstvenici kažu da peršin štiti od upala. Jela od peršina koriste se u složenom liječenju raka dojke.
Peršin je dobar i za probavni sustav. Svakako biste trebali uključiti peršin u svoju prehranu ako imate Crohnovu bolest, čir ili kolitis.
Listovi peršina sadrže tvari koje sprječavaju razvoj dijabetesa. Spojevi u kulturi snižavaju razinu šećera u krvi.
Peršin pomaže u održavanju zdravog genitourinarnog sustava. Tvari u peršinu utječu na kontrakciju stijenki mjehura.