Peršin povećava rizik od krvnih ugrušaka

Redovita konzumacija peršina doprinosi aktivnom povećanju rezervi vitamina K. U malim količinama, kao začin jelima, peršin neće imati negativan učinak.

Razina vitamina K u ovom će slučaju biti unutar normalnih granica. Ali, ako osoba dnevno konzumira više od 3-4 grančice peršina u sirovom obliku ili ga uzima u obliku dekocija i infuzija, gustoća krvi će se povećati. U prisutnosti čimbenika koji pridonose stvaranju krvnih ugrušaka, takva aktivna uporaba peršina može dovesti do začepljenja krvnih žila.

Pomaže li riža kod mršavljenja?

Naravno, ne vrijedi potpuno isključiti peršin iz svog jelovnika. Međutim, uvijek ga treba koristiti umjereno.

A evo korisnih svojstava peršina:

Kada se koristi u ishrani, peršin može imati sljedeće blagotvorne učinke na ljudski organizam:

Najbolji napici za “Men’s Health”

• ubrzava proces probave hrane i uklanja pojačano stvaranje plinova;

• ima izražen diuretski učinak;

• sadrži tvari slične hormonima koje mogu povećati tonus mišićnog tkiva.

Nisu uvijek korisna svojstva zelenih začina sigurna za ljude. Na primjer, trudnice i osobe s bolestima mokraćnog sustava trebaju se prije konzumacije peršina posavjetovati s liječnikom. /zdrave.to

Lajkajte zdrave.to i na Facebooku gdje ćete pronaći još puno korisnih i zanimljivih štiva za svakoga!

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki