Pogreška koju čini velika većina ljubitelja čaja zove se: nemojte to ponoviti

Velika većina ljubitelja čaja, a posebno onih koji ne preziru kuhati čaj u vrećicama, griješi.

Govorimo o navici istiskivanja sadržaja vrećice čaja nakon što je izvadite iz šalice.

Zašto ne možete istisnuti sadržaj vrećice čaja nakon kuhanja, prenosi portal HERE News.

Ispostavilo se da je ova naizgled nevina navika prepuna zdravstvenih problema.

Cijeđenjem preostalih listića čaja iz vrećice u šalicu, prema biolozima, ljudi na kraju dovode do velike količine tanina sadržanih u listovima čaja u svoj organizam.

Čaj
Fotografija: © Belnovosti

U granicama normale, tanini su korisni za zdravlje.

Poboljšavaju rad probavnog trakta, pozitivno utječu na krvne žile i pomažu u uklanjanju toksina iz tijela.

Ali da biste postigli ovaj učinak, ne morate piti jak čaj u velikim količinama. Minimalni sadržaj tanina nosi se sa zadatkom.

Ali u vrećici čaja ima ih puno i cijeđenjem čovjek povećava koncentraciju tanina.

Zbog toga se okus čaja mijenja i postaje gorak.

I zbog te navike zubna caklina postaje žuta.

Materijal od kojeg je sama torba izrađena ne može ostati neozlijeđen. Naziva se izvorom mikropolucije u tijelu.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki