Povrće koje se NE smije jesti sirovo

Uravnotežena prehrana treba uključivati ​​meso, ribu, povrće i voće. Slijedeći ove savjete, mnogi ljudi pokušavaju jesti povrće svaki dan.

Novi biosenzor otkriva točan broj vitamina u voću i povrću

Sadrže velike količine korisnih vlakana, kao i vitamina i minerala. Prema riječima nutricionistice Natalije Gončarenko, mnogi ljudi, pokušavajući poboljšati svoje zdravlje, pogrešno jedu neko povrće.

Ne smiju se konzumirati sirove, jer se u tom slučaju ne izvlači maksimum korisnih tvari iz njih.

Ovo povrće je bolje jesti tek nakon toplinske obrade.

cikla

Kuhana cikla izuzetno je bogata folnom kiselinom i željezom. Njegova konzumacija ima pozitivan učinak na krvožilni sustav i pomaže u borbi protiv anemije. Osim toga, cikla sadrži vitamine B skupine, vitamin P, C, cink, magnezij i kalij.

Osobe koje redovito jedu ciklu imaju jak imunitet i savršeno funkcionira gastrointestinalni trakt. Ali svježe povrće ne smiju jesti osobe s gastritisom i čirom na želucu: njegova gruba vlakna i kiselost mogu izazvati bol, nelagodu i težinu nakon konzumiranja.

Kako se riješiti kemikalija u voću i povrću

Šparoga

Ovo povrće sadrži mnoge vitamine: A, beta-karoten, alfa-karoten, E, C, K, vitamine B, kao i makro- i mikroelemente. Lagana toplinska obrada uopće neće naštetiti njihovoj koncentraciji. Ali u ovom slučaju, šparoge će biti lakše probaviti.

krumpir

Krompir je najkorisniji kuhan s ljuskom ili pečen u pećnici. Ovo povrće je bogato kalijem koji pomaže u borbi protiv kardiovaskularnih bolesti. Sirovi krumpir može izazvati mnoge probleme s gastrointestinalnim traktom, pa čak i trovanja.

Mrkva

Američki znanstvenici otkrili su da se beta-karoten i antioksidansi u ovom povrću puno bolje apsorbiraju ako se prethodno skuha. Sirova mrkva dodatno opterećuje probavne organe.

Alergija na crveno voće i povrće – mit ili ne

Špinat

Špinat je bogat vitaminima C, A i E, kao i kalijem, željezom i natrijem. Ali njezino lišće sadrži oksalate, koji ometaju apsorpciju hranjivih tvari. Ukloniti ovaj nedostatak je lako: špinat je potrebno samo lagano prokuhati ili popržiti u tavi./ zdrave.to

Lajkajte zdrave.to i na Facebooku gdje ćete pronaći još puno korisnih i zanimljivih stvari!

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki