Zagreba Lajfhaki

“Proces kiseljenja počinje u roku od pola sata”: imenovane su najkvarljivije novogodišnje salate

Najkraći rok trajanja imaju one salate u koje se dodaju jaja i konzervirano povrće.

Možete ih čuvati u hladnjaku najviše šest sati.

Jela od morskih plodova mogu se držati na niskim temperaturama do 12 sati.

Ako je poslastica dodano ukiseljeno povrće, kiseli krastavci ili kiseli kupus, na polici hladnjaka može stajati do 36 sati.

Fotografija: © Belnovosti

Istodobno, svako punjenje značajno smanjuje vijek trajanja.

O tome je detaljnije govorila stručnjakinja Elena Ershova, piše Life.

Objasnila je da majoneza i svi drugi preljevi ubrzavaju proces kvarenja.

Na primjer, salate začinjene kiselim vrhnjem ili jogurtom nisu namijenjene za skladištenje. Ako sjednu na toplom mjestu pola sata, počinju propadati.

Ershova je preporučila da se takve poslastice ne pripremaju u velikim količinama, već da se preljev posluži tijekom gozbe.

Jela bez umaka bolje je čuvati u hladnjaku i hermetički zatvorenim posudama.

Ranije smo vam rekli kako zamijeniti majonezu u novogodišnjim salatama.

Exit mobile version