Jesen je vrijeme prehlada. Promjene temperature, kratki sunčani dani, hladni vjetrovi i kiše doprinose slabljenju organizma.
Ali možete spriječiti prehladu ili ARVI. U tome pomaže zdravi topli napitak s dodacima.
Riječ je o toplom zelenom čaju s limunom i đumbirom. Toplinska obrada završnih komponenti treba biti minimalna.
O tome su govorile nutricionistice Margarita Koroleva i Daria Rusakova, piše RIA Novosti.
Kao što su primijetili stručnjaci, takvo piće sadrži svu potrebnu masu korisnih elemenata koji podržavaju ljudski imunitet.
Limun, primjerice, ubrzava oporavak i uklanja toksine. Što se tiče đumbira, on poboljšava zgrušavanje krvi i regulira šećer u krvi.
Ipak, s ovim pićem ne treba pretjerivati. Važno je zapamtiti da postoje kontraindikacije. Osobe s osjetljivom sluznicom ili gastrointestinalnim bolestima ne bi trebale konzumirati limun i đumbir.
Đumbir također može uzrokovati urolitijazu ako se prečesto dodaje u prehranu. Ne smiju ga jesti oni koji već imaju problema s bubrezima ili kamenom bolešću.