Zagreba Lajfhaki

Riba smanjuje rizik od krvnih ugrušaka

Liječnici Sergey Agapkin i Mikhail Ginzburg rekli su da jedenje ribe može smanjiti rizik od krvnih ugrušaka.

Riba sadrži omega-3 masne kiseline koje pomažu smanjiti upalu, kaže Ginsburg.

Više ih ima u morskoj nego u riječnoj ribi.

“Prema studiji, ako osoba jede morsku ribu barem dva puta tjedno, to smanjuje rizik od srčanog udara za gotovo polovicu”, komentirao je Sergey Agapkin.

Izbjegavajte bijelu rižu i tjesteninu ako imate artritis

Šaran i grgeč bogati su vitaminima B skupine i folnom kiselinom. Riječna riba također sadrži skupinu vitamina koji su odgovorni za regulaciju razine kolesterola i smanjenje rizika od krvnih ugrušaka.

Prema Ginzburgu, ove su namirnice bogate vitaminom E, pa djeluju pomlađujuće i produžuju život:

Ribu je bolje ne pržiti, već kuhati na pari ili peći./Zdrave.to

Lajkajte zdrave.to i na Facebooku gdje ćete pronaći još puno korisnih i zanimljivih stvari!

Exit mobile version