Zagreba Lajfhaki

S kojom hranom je bolje ne jesti orašaste plodove: vrlo su zdravi, ali mogu biti i štetni

Orašasti plodovi sadrže vitamine i hranjive tvari, puno proteina i vlakana, kao i biljnih masti.

Orašaste plodove preporuča se uključiti u prehranu, a nezaobilazan su sastojak provjerenih dijeta koje osiguravaju dugovječnost i poboljšavaju zdravlje.

Ali kako ne biste pokvarili svoje zdravlje, morate znati s čime ne možete jesti orahe.

Prvo, s povrćem

Ne sa svim, ali s onima koji sadrže škrob. To su krumpir i patlidžani, tikvice i bundeve, repa, zeleni grašak.

Činjenica je da su orašasti plodovi izvor proteina. Gore navedeno povrće sadrži ugljikohidrate. Zajedno opterećuju probavu zbog različitog sastava, zbog čega se hrana ne probavlja, a vitamini i hranjive tvari ne apsorbiraju.

Fotografija: © Belnovosti

Zbog toga takva prehrana može izazvati probleme s gušteračom, poremetiti probavu i uzrokovati pretilost.

Drugo, s proteinima

Još jednom podsjetimo da su orašasti plodovi proteini, ali samo biljnog porijekla. Ne smije se kombinirati s mliječnim proizvodima, koji su životinjske bjelančevine.

Hrana neće biti teško probavljiva kao u slučaju škrobnog povrća, ali se neće apsorbirati sve hranjive tvari.

Treće, sa suhim voćem

Pojedinačni orašasti plodovi sa suhim marelicama mogu izazvati učinak fermentacije, što će opet ometati apsorpciju hranjivih tvari i izazvati probleme s probavom.

Uz suhe šljive i suhe marelice dopušteno je konzumirati samo lješnjake, ali samo u malim količinama.

Orasi se mogu sigurno miješati sa suhim voćem, ali samo sa suhim šljivama, grožđicama ili smokvama.

Bademe možete jesti s datuljama ili suhim marelicama.

Orašaste plodove možete jesti s polukiselim jabukama i kruškama, marelice, višnje i šljive, naranče, a bobičasto voće s brusnicama.

Ranije smo vam rekli koje tvari i vitamini aktiviraju mršavljenje.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version