Zagreba Lajfhaki

Šećer ili kiselo vrhnje: s tim je bolje jesti svježi sir – zapamtite jednom zauvijek

Svježi sir je proizvod s velikim blagodatima za tijelo.

Ali takva hrana ima nedostatak – prisutnost kiselog okusa.

Postoje dva popularna načina za “ugušiti kiselost”.

Prva opcija je dodavanje kiselog vrhnja, drugi pristup je korištenje šećera.

Koji od ova dva suplementa je bolje izabrati? Na ovo pitanje postoji jasan odgovor.

Fotografija: © Belnovosti

S čime je bolje jesti svježi sir – šećerom ili kiselim vrhnjem?

Vrijedno je odabrati fermentirani mliječni proizvod.

I poanta nije samo u tome što nije tako kaloričan kao granulirani šećer.

Kiselo vrhnje ima još jednu ozbiljnu prednost u odnosu na slatke dodatke. Govorimo o prisutnosti u svom sastavu vitamina topivih u mastima koji se dobro kombiniraju s kalcijem.

Ali šećer, naprotiv, ometa apsorpciju važnog mikroelementa.

Zato je svježi sir bolje jesti s kiselim vrhnjem, a ne s granuliranim šećerom.

Ako gurman ipak želi zasladiti svježi sir, može se konzumirati uz voće i povrće. U ovom slučaju, osoba će imati koristi za tijelo i dobiti gastronomski užitak.

Exit mobile version