Zagreba Lajfhaki

Senzacionalno otkriće WHO-a: Konzumiranje ove hrane uzrokuje rak

Prehrana određenom hranom dovodi do onkoloških bolesti: takvi su senzacionalni nalazi objavljeni u izvješću Svjetske zdravstvene organizacije.

Pronašli su jasnu vezu između raka i alkohola

Jasno je to iz rezultata istraživanja 22 stručnjaka iz 10 zemalja.

Prema mišljenju stručnjaka, u prvu kategoriju kancerogene opasnosti spadaju proizvodi poput kobasica, salama i šunke. Ali je li potrebno postati vegetarijanac?

Koliko je znanstvenika u Međunarodnoj agenciji za istraživanje raka već postalo vegetarijance nije navedeno u izvješću Svjetske zdravstvene organizacije.

A neprerađeno crveno meso – svinjetina, govedina, janjetina i posebno mesne prerađevine od toga – kobasice ili salame izravan su put do onkologa, kaže dr. Kurt Schreif.

“Ovo se temelji na stvarnim dokazima da konzumacija prerađenog mesa dovodi do raka debelog crijeva”, kaže on.

Smrtonosno! Ovih 5 infekcija dolazi od zdrave hrane i ubijaju nas

“Postoji i rizik od raka gušterače. Čak i samo porcija od 50 grama prerađenog mesa dnevno povećava rizik od raka debelog crijeva za gotovo dvadeset posto.”

Razlog je, prema stručnjacima WHO-a, glifosat sadržan u crvenom mesu. To je najrašireniji herbicid na svijetu i zapravo se koristi za suzbijanje korova.

I premda se za ovu kemikaliju oduvijek smatralo da ima nisku toksičnost, laboratorijska promatranja iste Agencije za istraživanje raka pokazala su: kada je dana određena doza glifosata, kod miševa i štakora pojavili su se maligni tumori. Međutim, liječnici vjeruju da sve ovisi o dozi, ali i o količini pojedene hrane.

Ipak, ljubitelji kobasica mogu odahnuti jer je u sastavu mnogih kobasica udio mesa toliko neznatan da ga ponekad ne mogu pronaći ni u ozbiljnim laboratorijima./zdrave.to

Lajkajte zdrave.to i na Facebooku gdje ćete pronaći još puno korisnih i zanimljivih stvari!

Exit mobile version