Znanstveno je dokazano da su začini i začinsko bilje uglavnom korisni za zdravlje ako se pravilno koriste.
Slična svojstva pronađena su u orašastim plodovima i sjemenkama. A što se tiče sjemenki, piskavica se izolira na poseban način.
Reći ćemo vam koja se korisna svojstva nalaze u sjemenkama ove biljke i kako ih pravilno koristiti.
Dobrobiti piskavice
Znanost je dokazala da sjemenke ove biljke smanjuju razinu šećera u krvi za 25%, a razinu kolesterola za gotovo trećinu, a štite i od raka.
Tvari sadržane u sjemenkama biljke ne dopuštaju rast malignih stanica.
Piskavica je učinkovita i u borbi protiv dijabetesa. Utvrđeno je da se njegovom redovitom primjenom dnevna vrijednost glukoze prema rezultatima OAM-a smanjuje više od polovice.
Postoji pretpostavka da bi piskavica mogla biti korisna kod bolesti bubrega, gubitka kose i problema s potencijom.
Imajući pozitivan učinak na tijelo, potiče brzi oporavak od prehlade.
Kako koristiti
Preporučuje se dnevno potopiti 10 grama sjemenki piskavice u vruću vodu i koristiti ih u ljekovite svrhe.
Ne smiju se miješati s drugim začinima i dodacima kako bi se pojačao učinak snižavanja razine šećera u krvi.
Prije početka upotrebe, trebate se posavjetovati sa svojim liječnikom.