Zagreba Lajfhaki

Sjemenke ove biljke trenutno će smanjiti razinu šećera i kolesterola: potvrdila znanost

Znanstveno je dokazano da su začini i začinsko bilje uglavnom korisni za zdravlje ako se pravilno koriste.

Slična svojstva pronađena su u orašastim plodovima i sjemenkama. A što se tiče sjemenki, piskavica se izolira na poseban način.

Reći ćemo vam koja se korisna svojstva nalaze u sjemenkama ove biljke i kako ih pravilno koristiti.

Dobrobiti piskavice

Znanost je dokazala da sjemenke ove biljke smanjuju razinu šećera u krvi za 25%, a razinu kolesterola za gotovo trećinu, a štite i od raka.

Tvari sadržane u sjemenkama biljke ne dopuštaju rast malignih stanica.

Fotografija: © Belnovosti

Piskavica je učinkovita i u borbi protiv dijabetesa. Utvrđeno je da se njegovom redovitom primjenom dnevna vrijednost glukoze prema rezultatima OAM-a smanjuje više od polovice.

Postoji pretpostavka da bi piskavica mogla biti korisna kod bolesti bubrega, gubitka kose i problema s potencijom.

Imajući pozitivan učinak na tijelo, potiče brzi oporavak od prehlade.

Kako koristiti

Preporučuje se dnevno potopiti 10 grama sjemenki piskavice u vruću vodu i koristiti ih u ljekovite svrhe.

Ne smiju se miješati s drugim začinima i dodacima kako bi se pojačao učinak snižavanja razine šećera u krvi.

Prije početka upotrebe, trebate se posavjetovati sa svojim liječnikom.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version