Zagreba Lajfhaki

Slobodno jedi te ugljikohidrate, neće te zasititi

Ugljikohidrati su vječna noćna mora nekih ljudi koji se pokušavaju riješiti viška kilograma. Predstavljamo vam 8 sigurnih namirnica s kojima nećete imati takvih poteškoća:

Slanutak

Sadrži puno proteina, a ugljikohidrati su mu u obliku vlakana topivih u vodi, koja dobro kontroliraju količinu hrane koju konzumirate. Slanutak je izvrstan u juhama i umacima od povrća, a za vidljive rezultate na vagi koristite ga umjesto namirnica koje sadrže zasićene masnoće (poput sira, na primjer) u receptima poput humusa i sira s orašastim plodovima.

Kukuruz

Sadrži proteine ​​i vitamine koji vam pomažu da imate svježu i zdravu kožu, kosu i nokte. Osim toga, tu su i vlakna koja potiču peristaltiku. Pomiješate li kukuruz i grah, značajno ćete poboljšati svoj metabolizam jer sadrže i škrob i njemu dobre ugljikohidrate.

Tjestenina od punog zrna pšenice

Njoj treba dati prednost nad ostalim tjesteninama jer sadrži složene ugljikohidrate koji se sporo razgrađuju i daju energiju dok čiste tijelo od toksina. Odlično se slaže s povrćem, a prema Talijanima kuha se al dente (tj. malo tvrd pri žvakanju).

Zeleni grah

Sadrži kalij koji jača mišiće i normalizira rad crijeva. Izuzetno se preporučuje mesojedima jer je bogata proteinima. Osim toga, niskokalorična je i posebno se preporučuje za mršavljenje, jer pruža dugotrajan osjećaj sitosti.

Šparoga

Imaju niz dobrobiti za tijelo. Bogate su vlaknima i vitaminima koji pomažu u snižavanju krvnog tlaka, detoksikaciji organizma i dobrom radu srca.

gljive

Vrlo su hranjivi, ali niskokalorični. Njihove aminokiseline, fosfor, natrij, selen, vitamini B, C i D čine ih vrlo korisnom namirnicom, a vlakna i proteini pomažu bržem zasićenju.

Riža od cjelovitog zrna

Smatra se jednim od najzdravijih proizvoda nakon žitarica sa svojim malo kalorija i obiljem vlakana, proteina i triptofana koji su prirodni sedativ. Konzumirajte ga s povrćem, jer je to teška namirnica, a ionako ćete to izbalansirati.

krumpir

O njima se oduvijek raspravlja među kolegama, no jedno je sigurno da sadrže manje škroba od tjestenine i nekih žitarica. Pecite ih s povrćem i maslinovim uljem ili ih kuhajte kako biste sačuvali svoje blagotvorne tvari i nemojte ih kombinirati s maslacem i mesom (osobito prženim).

Exit mobile version