Zagreba Lajfhaki

Šok nutricionista: Nikada nemojte jesti kruh s…

Hamburger je jedna od najlakših i najbržih namirnica kada umiremo od gladi. Pritom se, međutim, ispostavlja da moramo paziti što točno stavljamo u njega.

Četiri vrste kruha koje ćete lako jesti

S druge strane, sama činjenica da se odlučimo jesti kruh može imati i negativan učinak. Nutricionistica i kandidatkinja medicinskih znanosti Daria Rusakova ukazuje na to kod kojih se bolesti ne smije jesti kruh.

Prema njezinim riječima, oni koji žele smršaviti ili su na dijeti ne bi se trebali lišavati kruha. Ali također savjetuje osobama koje imaju problema s gastrointestinalnim traktom: gastritis, peptički ulkus da ne jedu raženi kruh.

Mediteranska prehrana je čudo za srčane bolesti

Nutricionistica savjetuje da obratite pozornost na sastav kruha. Rusakova je napomenula da se u industrijske kruhove dodaje puno soli, a bijeli kruh sadrži puno škroba i ugljikohidrata.

Pozvala je da se ne jede kruh u kombinaciji s krumpirom, jer ti proizvodi sadrže puno škroba. Također se ne smije kombinirati s mesom jer ta kombinacija pogoršava probavu./Zdrave.to

Lajkajte zdrave.to i na Facebooku gdje ćete pronaći još puno korisnih i zanimljivih stvari!

Exit mobile version