Mnogi ljudi znaju za dobrobiti morske trave, ali tko je zapravo konzumira? Njegov okus i miris izazivaju dvosmislene asocijacije.
Stoga je vrijedno detaljnije razumjeti što će se dogoditi s tijelom ako se morske alge konzumiraju redovito.
Što trebate znati o morskim algama
Morski kelj je glavni izvor joda. Ovaj element je neophodan tijelu za normalno funkcioniranje štitnjače. Potpuno odbijanje morske trave rezultirat će nedostatkom joda u tijelu.
Naravno, jod se može naći i u drugim namirnicama. Međutim, njegov sadržaj je visok upravo u morskoj travi.
Sadržaj kalorija i korisna svojstva
Osim joda, morske alge sadrže vlakna. Prilikom konzumacije odmah se osjeća sitost. Ovaj će proizvod biti idealan za sve koji paze na prehranu i pokušavaju smršaviti.
Kako odabrati morsku travu
Možda ćete imati osjećaj da je ovaj proizvod idealan, pa ga vrijedi dodati u svoju prehranu. Je li doista moguće primijeniti sličan pristup potrošnji u suvremenoj stvarnosti? Česte su situacije kada se algama dodaje sljedeće:
1) Biljno ulje.
2) Šećer.
3) Razni aditivi.
Kao rezultat toga, zdrav proizvod postaje visokokaloričan i štetan. To je vrlo lako izbjeći, jer možete koristiti smrznuti, sušeni ili prerađeni kupus.
Kupnjom sirovog proizvoda i njegovom vlastitom pripremom možete dobiti maksimalnu korist. A ako kupujete gotove alge, posebnu pozornost treba obratiti na njihov sastav.