Zagreba Lajfhaki

Što će se dogoditi ako redovito jedete morske alge: mišljenje nutricionista

Mnogi ljudi znaju za dobrobiti morske trave, ali tko je zapravo konzumira? Njegov okus i miris izazivaju dvosmislene asocijacije.

Stoga je vrijedno detaljnije razumjeti što će se dogoditi s tijelom ako se morske alge konzumiraju redovito.

Što trebate znati o morskim algama

Morski kelj je glavni izvor joda. Ovaj element je neophodan tijelu za normalno funkcioniranje štitnjače. Potpuno odbijanje morske trave rezultirat će nedostatkom joda u tijelu.

Naravno, jod se može naći i u drugim namirnicama. Međutim, njegov sadržaj je visok upravo u morskoj travi.

Sadržaj kalorija i korisna svojstva

Osim joda, morske alge sadrže vlakna. Prilikom konzumacije odmah se osjeća sitost. Ovaj će proizvod biti idealan za sve koji paze na prehranu i pokušavaju smršaviti.

Fotografija: © Belnovosti

Kako odabrati morsku travu

Možda ćete imati osjećaj da je ovaj proizvod idealan, pa ga vrijedi dodati u svoju prehranu. Je li doista moguće primijeniti sličan pristup potrošnji u suvremenoj stvarnosti? Česte su situacije kada se algama dodaje sljedeće:

1) Biljno ulje.

2) Šećer.

3) Razni aditivi.

Kao rezultat toga, zdrav proizvod postaje visokokaloričan i štetan. To je vrlo lako izbjeći, jer možete koristiti smrznuti, sušeni ili prerađeni kupus.

Kupnjom sirovog proizvoda i njegovom vlastitom pripremom možete dobiti maksimalnu korist. A ako kupujete gotove alge, posebnu pozornost treba obratiti na njihov sastav.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version