Od djetinjstva se mnogi ljudi uče jesti juhu jednom dnevno. Navodno o tome ovisi probava i zdravlje probavnog trakta.
Ali ako se obratite stručnjaku za komentar, ispada da se ništa loše neće dogoditi osobi ako odbije juhu.
Zapravo, potpuno izbjegavanje juha ne šteti ljudskom zdravlju, rekla je nutricionistica Sofia Kovanova za NEWS.ru.
Od svih izraženih posljedica nutricionistica govori samo o mršavljenju.
Ali ne treba očekivati nikakve negativne posljedice o kojima se u društvu govori.
Činjenica je da se prva jela smatraju prilično visokokaloričnom hranom.
Pogotovo ako juhu kuhate u masnoj juhi i koristite masno meso.
Dodatak krumpira, bez kojeg ne prolazi gotovo niti jedan recept, čini juhu još kalorijski težom.
A ako uzmemo za primjer boršč ili juhu od kupusa, onda njihova prisutnost u svakodnevnoj prehrani ne dopušta da je nazovemo zdravom, uvjerena je nutricionistica.