Zagreba Lajfhaki

Što je zdravije – kefir ili jogurt: vrlo slični, ali vrlo različiti proizvodi

Kefir i jogurt svakako su zdrave namirnice za probavu, jer sadrže bakterije mliječne kiseline neophodne za zdravlje.

Međutim, proces pripreme proizvoda je drugačiji i unatoč činjenici da su donekle slični, učinci proizvoda na organizam su različiti.

Koja je razlika između kefira i jogurta, rekao je nutricionist-konzultant Alexey Kabanov u intervjuu za aif.ru.

Kefir

Stručnjak je primijetio da zbog kiselijeg okusa svakodnevna konzumacija kefira može povećati kiselost želuca.

Preporuča jesti kiselu hranu ne više od jednom tjedno.

Fotografija: © Belnovosti

Jogurt

Manje je kiseo od kefira, ali često sadrži velike količine šećera.

Što također nije dobro za zdravlje ako se ne pridržavate mjere.

Prednosti jogurta i kefira

Proizvodi su zdravi samo ako ih konzumirate 200-300 ml i to ne više od 1-2 puta tjedno.

U ovom slučaju možemo govoriti o zasićenju tijela korisnim bakterijama, proteinima, kalcijem i proteinima, kao i poboljšanju probave.

Ali bolje je birati jogurte s prirodnim sastojcima i bez šećera. Ovaj proizvod se može koristiti umjesto kiselog vrhnja.

Exit mobile version