Želja da se počnete zdravo hraniti najprikladniji je razlog da preispitate svoj stav prema prehrani kruhom.
Ako u starim danima nisu sjedili za stolom bez kruha, sada gledaju na hranjivi proizvod iz drugog kuta, vjerujući da može štetiti zdravlju.
Sve se više govori kako prekomjerna konzumacija proizvoda od brašna dovodi do težine i zdravstvenih problema. Ali to je općenito.
Stručnjaci Healthlinea otkrivaju nam koje namirnice nije preporučljivo jesti s kruhom.
Mliječni proizvodi
Prvo, mlijeko koje u kombinaciji s kruhom uzrokuje nadutost i stvaranje plinova. No, posljedice se mogu izbjeći ako jedete kruh od cjelovitih žitarica i pijete mlijeko s niskim udjelom masti.
Drugo, ulje. Bolje je ne pretjerivati s kruhom s maslacem. Opcije s avokadom puno su zdravije.
Krumpir
Što se tiče povrća, ne preporučuje se jesti krumpir s kruhom, budući da su oba proizvoda bogata ugljikohidratima, što utječe na debljanje i povećanje razine šećera u krvi.
Kiseli krastavci
Također, ne biste trebali jesti kruh s kiselim krastavcima i rajčicama, kao ni kiseli kupus – može izazvati žgaravicu i druge želučane probleme.
Pekmez
Problem je debljanje, nadutost, stvaranje plinova.
gljive
Prilično teško probavljiv proizvod, koji postaje još teži u kombinaciji s kruhom.
Vjeruje se da se uz meso, mast i ribu bez štete može jesti kruh, ali samo ako se radi o crnom ili sivom kruhu.
Ranije smo vam rekli možete li piti čaj noću.