Što se događa ako počnete jesti breskve svaki dan: mnogi ljudi niti ne znaju

Ljeto počinje s jagodama i drugim bobičastim voćem, a onda se pažnja postupno okreće na koštuničavo voće – trešnje, marelice, breskve.

Svi kažu da je voće zdravo, no je li dovoljno zdravo da ga jedemo svaki dan? Pogledajmo primjer breskvi.

Prednosti breskvi

Osim šećera i vlakana, breskve su izvor vitamina A, C, B, E, K i PP.

Voće je prepuno kalija, željeza, fosfora i magnezija te fluora.

Istovremeno, breskve sadrže antioksidanse, pektine i organske kiseline (jabučnu, limunsku, vinsku itd.).

Breskve
Fotografija: © Belnovosti

Stoga nema razloga da breskve ne uvrstite u svakodnevnu prehranu.

Tko ima koristi od jedenja breskvi?

Ženama se savjetuje da konzumiraju svježe breskve za povećanje hemoglobina.

Voće je također korisno za buduće majke, jer pomaže u izbjegavanju nedostatka vitamina.

Srčanim bolesnicima također se preporuča jesti breskve, a sve zbog kalijevih soli koje jačaju srce.

Plodovi se preporučuju kod bolesti poput poremećaja srčanog ritma, hipertenzije, ali i za normalno funkcioniranje krvožilnog sustava.

Kontraindikacije

Ako želudac ima visoku kiselost, ne preporučuje se jesti breskve, kao i kod hemoroida, ateroskleroze i tromboflebitisa.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki