Što se događa ako počnete jesti krumpir svaki dan: istina i mitovi o drugom kruhu

Bilo je vremena kada ni jedna gozba nije bila potpuna bez krumpira. Još uvijek postoje ljudi koji su spremni svaki dan jesti kuhani, prženi ili pire krumpir.

Ali prije nego što konačno prijeđete na takvu prehranu, stručnjaci savjetuju da razmislite o kontraindikacijama, jer svaki novčić ima dvije strane.

Hajde da saznamo možete li jesti krumpir svaki dan i do čega to može dovesti.

Najpopularnija horor priča među ljudima je ona o debljanju ako svaki dan jedete krumpir.

Ali u stvarnosti sve nije onako kako su mnogi ljudi navikli razmišljati o krumpiru.

Krumpir
Fotografija: © Belnovosti

Prednosti krumpira

Gomolji sadrže vitamine B, C, K, P, kalcij, željezo, fosfor, mnogo vlakana i proteina.

Crveni krumpir smatra se najzdravijim – bogat je karotenom koji je dobar za vid.

Ipak, najviše vitamina i hranjivih tvari nalazi se u kožici koja se najčešće baca u smeće.

Stoga je najbolja opcija krumpir u ovojnici pečen u pećnici s ljuskom.

Ali krumpir s ljuskom možete jesti samo ako je uzgojen u vlastitom dvorištu, a ne kupljen na tržnici ili u trgovini.

Tko treba jesti krumpir?

Prvo, za visoki krvni tlak i kardiovaskularne bolesti.

Drugo, ako imate problema s bubrezima.

Treće, za probleme s imunološkim sustavom.

Kontraindikacije

Velika količina solanina ima negativan učinak na živčani sustav, tako da ne biste trebali jesti zelene gomolje.

Visoki glikemijski indeks krumpira može postati problem kod metaboličkih poremećaja i dijabetesa.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki