Gotovo svi već znaju što su kapari, ali od čega se prave i zašto ih jedu, mnogima nije jasno.
Zapravo, ovo nije posveta modi ili strasti prema zdravom načinu života i prehrani. Ovo je prilično vrijedan proizvod koji bi trebao biti uključen u prehranu.
Otkrijmo što su kapari i zašto ih treba uključiti u prehranu.
Što su kapari?
Ono što se prodaje u marinadi u staklenim posudama u trgovini su pupoljci grma kapara. Jednostavnim riječima, ovo je budući cvijet.
Dobrobiti kapara
Kapari sadrže vitamine C, A, E, PP, K, vitamine B skupine, kao i fosfor, kalij, kalcij, bakar, željezo, jod, mangan i natrij.
Kapari sadrže kolin, imaju antioksidativna svojstva i sprječavaju razvoj dijabetesa.
Podržavaju reproduktivno zdravlje žena, a zbog vlakana blagotvorno djeluju na probavni sustav, zdravlje kose, noktiju i kože.
Još jedna prednost je pozitivan učinak kapara na koštano-mišićni sustav i mišićni sustav.
Proizvod ima pozitivan učinak na srce i krvne žile, smanjuje rizik od razvoja srčanih patologija.
Ranije smo vam rekli koje proizvode možete koristiti za čišćenje jetre.