Zagreba Lajfhaki

Što se događa ako svaki dan jedete pistacije?

Pistacije su izvrstan izvor biljnih proteina, kao i mnogih hranjivih tvari i zdravih masti.

Ako želite biti zdravi i lijepi, svakako ih jedite barem jednom tjedno u malim porcijama.

Pistacije sadrže sljedeće tvari.

– Nezasićene masti.

– Omega-3 masne kiseline.

Fotografija: Pixabay

– Vlakna.

– Vitamin E.

– L-arginin.

Pistacije također mogu biti dobre za vaše zube i desni jer sadrže mikronutrijente kao što su fosfor, magnezij, kalij, cink i kalcij.

Prednosti pistacija su sljedeće.

Zdravlje srca

Pistacije smanjuju razinu “lošeg” kolesterola i reguliraju količinu šećera u krvi.

Bogate su antioksidansima, a sadrže i vitamin A i vitamin E. Uklanjaju upale, štite krvne žile i smanjuju rizik od kardiovaskularnih bolesti.

Sprječavanje dijabetesa

Pistacije: koristi i štete – mnogi znanstvenici razmišljaju o ovom pitanju.

Konzumacija pistacija može spriječiti dijabetes tipa II. Jedna šalica pistacija sadrži 60 posto preporučene dnevne vrijednosti fosfora. Ovaj mineral također pretvara proteine ​​u aminokiseline, a također regulira razinu glukoze u krvi.

Cirkulacija

Pistacije su izvor vitamina B6. Vitamin B6 je važan, sudjeluje u stvaranju hemoglobina, proteina, te je odgovoran za kretanje krvi do stanica.

Zdrav živčani sustav

Vitamin B6 blagotvorno djeluje na živčani sustav. Ima važnu ulogu u stvaranju mijelina, izolacijske ovojnice oko živčanih vlakana. Osim toga, vitamin B6 potiče sintezu serotonina, melatonina, epinefrina i gama-aminomaslačne kiseline.

Zdravlje očiju

Prednosti orašastih plodova za vid su neporecive. Pistacije sadrže dva karotenoida kojih nema u većini orašastih plodova, kao i lutein. Ovi antioksidansi štite tkiva od oštećenja slobodnih radikala. Konzumacijom pistacija sada možete izbjeći probleme s vidom u odrasloj dobi.

Blistava koža

Pistacije su izvor vitamina E, snažnog antioksidansa topljivog u mastima potrebnog za održavanje cjelovitosti staničnih membrana, pa pomaže u poboljšanju stanja kože. Vitamin E štiti je od ultraljubičastih zraka i svakodnevno štiti od preranog starenja i raka kože.

Visok sadržaj proteina

Pistacije sadrže veliku količinu proteina u usporedbi s drugim orašastim plodovima poput badema, indijskih oraščića, lješnjaka i oraha.
Količina proteina u pistaćima je 6 g na 30 grama, što je najviše u usporedbi s ostalim orašastim plodovima.

Udio masti u pistaćima je također najniži u usporedbi s ostalim orašastim plodovima, samo 13 grama na 30 grama.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version