Zagreba Lajfhaki

Što se događa s tijelom ako svaki dan jedete zelenu jabuku

Jabuka je jedno od najpopularnijih i najomiljenijih voća ljudi diljem svijeta jer, osim što je vrlo ukusna, vrlo je dobra i za zdravlje, pogotovo kada želite regulirati svoju prehranu.

Neki fitonutrijenti koji se nalaze u jabukama – fenolna kiselina i flavonoidi – pomažu popraviti oštećenja stanica u tijelu.

Od postojećih sorti jabuka, zelena ima najkorisnija svojstva, jer sadrži sve hranjive tvari.

Zelena jabuka je bolja od svih jabuka jer sadrži manje kalorija, a više vitamina i minerala.

Prednosti zelene jabuke: voće je bogato antioksidansima

Kao jedan od najvećih izvora flavonoida i osigurava značajne količine vitamina C, zelena jabuka ima važnu ulogu u zdravlju, poput zaustavljanja djelovanja slobodnih radikala na tjelesne stanice.

Fotografija: © Belnovosti

Ako je vaš prvi obrok u danu ukusna zelena jabuka, njezine će molekule odmah početi djelovati. Svakodnevna konzumacija ovog jela pomoći će vam da održite zdrave stanice, spriječite prerano starenje i kronične bolesti.

Prednosti zelene jabuke: diuretik.

Ovo voće sadrži samo 80 kalorija, a zahvaljujući visokom udjelu vlakana osigurava osjećaj sitosti. Svakodnevno jedenje jabuke pomoći će vam da ubrzate metabolizam od prvog sata u danu i tako cijelo vrijeme radite u optimalnim uvjetima.

Regulira razinu šećera u krvi

Jedenje jedne jabuke dnevno pomoći će u regulaciji razine šećera u krvi, što je moguće zahvaljujući visokom sadržaju topivih vlakana.

Dobrobiti zelene jabuke: oralno zdravlje

Pojedete li zelenu jabuku na prazan želudac, izbjeći ćete bolesti poput karijesa ili infekcije desni jer će pomoći smanjiti koncentraciju bakterija.

Zdravlje srca

Vlakna i kalij prisutni u zelenoj jabuci neophodni su za kontrolu visokog krvnog tlaka i razine kolesterola jer kalij djeluje kao elektrolit koji uravnotežuje vlažnost stanica, čime se održava normalan rad srca.

S druge strane, pektin i polifenoli pomažu povećati metabolizam lipida i smanjiti upalne molekule, koje su često povezane s kardiovaskularnim bolestima.

Prednosti zelene jabuke: dobra probava

Dijetalna vlakna u zelenoj jabuci čine je izvrsnom pomoći u regulaciji pražnjenja crijeva i time sprječavaju zatvor. Ako patite od proljeva, upala i plinova, jedenje jabuke pomoći će vam da se riješite ovih neugodnih osjeta.

Blistava koža

Prednosti zelenih jabuka proširuju se i na kožu. Vitamini A, B i C te visok sadržaj antioksidansa i vode čine jabuku pravim voćem za lijepu kožu.

Zdrave kosti

Količina bora sadržana u zelenoj jabuci odlična je podrška zdravlju kostiju.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version