Što se događa s vašim kolesterolom kada pojedete slaninu od češnjaka

Osim što su ova dva proizvoda savršeno kombinirana u okusu, oni pomažu u učinkovitijem zbrinjavanju viška kolesterola iz tijela. Osim toga, ova kombinacija dobro djeluje na rad srca i jetre. Imaju koleretski učinak, tvrdi ruska liječnica dr. Nadežda Rjabova.

Od davnina su naši preci koristili svinjsku mast kao svojevrsni lijek: liječili su bolesti jetre, pluća, zglobova, a koristili su je i protiv zubobolje. Ovaj proizvod sadrži mnogo elemenata u tragovima korisnih za tijelo.

Liječnik je otkrio 5 razloga da počnete jesti 20 grama slanine svaki dan

Ako ga jedete zajedno s lukom koji je bogat korisnim tvarima, tada možete učinkovitije ukloniti toksine iz tijela i ujedno ojačati imunološki sustav.

Ali slaninu treba konzumirati bez fanatizma: ne više od 50 grama odjednom. Važno: 4 sata prije i 4 sata nakon uzimanja proizvoda ne smije se jesti nikakva druga hrana, prema mišljenju stručnjaka.

Ako se pridržavate ovih pravila, slanina će vam donijeti maksimalnu korist i, prije svega, imati blagotvoran učinak na vaše zdravlje.

Ostale dobrobiti slanine

Slanina je bogata masnoćom. Potrebni su nam jer sudjeluju u mnogim procesima u našem organizmu, pa tako i kao gradivni materijal za stvaranje stanica, spolnih hormona i formiranje snažnog imuniteta, sudjeluju u metabolizmu kolesterola”, objašnjava nutricionistica.

Masti utječu na stanje kože. Ona postaje zdravija zahvaljujući optimalnom udjelu masti u prehrani. Osim toga, svinjska mast sadrži bitne vitamine i minerale topive u mastima.

Stručnjak savjetuje da se ne bojite svinjske masti i da s početkom hladnog vremena, kada energetska vrijednost hrane postaje veća nego ljeti, u prehrani povećate udio namirnica koje sadrže kvalitetne i zdrave masti.

“Dakle, nekoliko komada proizvoda dnevno neće nikome naškoditi”, kaže dr. Ryabova.

Slanina je bogata vitaminima A, E, mineralima (kalij, fosfor, bakar, selen, cink i drugi), kao i omega-6 polinezasićenim masnim kiselinama koje povoljno djeluju na kardiovaskularni sustav, pomažu u normalizaciji razine kolesterola, a važni su za metabolizam, normalan rad mozga. Aktivno sudjeluju u formiranju različitih komponenti imunološkog sustava. Zato je korisno konzumirati ovaj proizvod za poboljšanje imuniteta i smanjenje vjerojatnosti akutnih respiratornih bolesti”, kaže dr. Ryabova.

Više: Liječnik otkrio zašto slaninu TREBA jesti s češnjakom

Važno: Članak ne zamjenjuje uravnoteženu prehranu i savjetovanje sa stručnjakom!

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki