Mnogi ljudi su navikli lijep osmijeh povezivati ne samo s vanjskom privlačnošću osobe, već i sa zdravljem. Ali postoje proizvodi koji mogu naštetiti ljepoti vašeg osmijeha.
Riječ je o hrani i pićima koja oštećuju zubnu caklinu.
O kakvim se točno proizvodima radi, govorila je stomatologinja Louise Avtandilyan, prenosi aif.ru.
Prije svega, liječnik je rekao da čaj i kava daju caklini tamnu nijansu.
Avtandilyan će također naglasiti da koncentrirani sokovi, bobičasto voće, voće i neko povrće (grožđe, ribizl, repa, šipak) također dovode do tamnjenja cakline.
Citrusi dovode do erozije zubne cakline i razvoja preosjetljivosti.
Boji zube i crno vino. Kao što je liječnik primijetio, kada pijete takvo piće, zubi postaju osjetljiviji na patogene mikroorganizme.
Umaci i začini također oštećuju caklinu i stvaraju sivu ili smeđu nijansu.
Stomatolog je preporučio ispiranje usta i pranje zubi nakon ovih pića i hrane.
Prethodno smo vam rekli kako pravilno njegovati zube zimi.