Zagreba Lajfhaki

Stručnjak je razbio popularne mitove o hrani: jesu li oni doista toliko štetni?

Najuvredljivije je to što se zdravlje često pogoršava zbog onoga što bi ga u početku trebalo podržavati. Jasno je da je riječ o hrani.

Najzanimljivije je to što se kruh i ostali prehrambeni proizvodi smatraju štetnim proizvodima.

Mitove o hrani razotkrila je terapeutkinja i nutricionistica Elena Ustinova u intervjuu za Gazeta.Ru.

Kruh

Mnogi, pod utjecajem tuđih savjeta, napuštaju kruh s kvascem u korist kruha bez kvasca.

Zapravo, jedina razlika je kiselo tijesto kojim se mijesi tijesto.

Fotografija: © Belnovosti

U jednom slučaju to je kvasac, au drugom gljivice, ali šteta i dobrobit kruha su u oba slučaja isti.

Ne treba se bojati kruha koji sadrži “raženo brašno, mekinje, vodu, sol i kvasac”.

I kruh s kvascem i kruh bez kvasca ovog sastava jednako je zdrav.

Riblje konzerve

Stanovništvo se doslovno boji ribljih konzervi, ali u stvarnosti je šteta za zdravlje pretjerana.

Ako je ova riba u salamuri, a ne u ulju, onda nema štete. Proizvod je izvor proteina, joda, kalcija i fosfora.

Jedina stvar koju treba uzeti u obzir je količina soli.

Svinjska jetra

Svoj udio su dobile i iznutrice. Međutim, svinjska jetrica ima malo kalorija, a opet je bogata proteinima.

Sadrži i vitamine A, skupine B, željezo i bakar.

Exit mobile version