Zagreba Lajfhaki

Sve što trebate znati o crvenoj paprici

Crvena paprika je bogata vitaminima A i C, kao i bioflavonoidima, antioksidansima i karotenima. Može pomoći kod upale grla, curenja iz nosa, kongestije (začepljenja sekretom) i glavobolje koje često prate prehladu. Crvena paprika ima jedinstven okus i može varirati od vrlo slatkog do izrazito ljutog.

Crvena paprika, zajedno s ostalim članovima obitelji paprika, ima analgetska svojstva i svojstva ublažavanja bolova te sadrži do devet puta više vitamina C od rajčice. Visok udio vitamina C pomaže u jačanju našeg imunološkog sustava, štiti nas od kardiovaskularnih bolesti poput srčanog i moždanog udara te pomaže našem tijelu da bolje apsorbira i asimilira željezo.

Crvena paprika pomaže probavu i poboljšava cirkulaciju.

Poznato je i po tome što normalizira krvni tlak i hrani stanice koje čine arterije, vene i kapilare, čime im vraća elastičnost. Crvena paprika stimulira tijelo i može nas zagrijati iznutra po hladnom vremenu. Ima antibakterijska svojstva koja nas mogu zaštititi od salmonele i Escherichie coli koji se nalaze u našem probavnom traktu.

Crvena paprika ima sposobnost pomoći tijelu u borbi protiv uobičajenih infekcija. Odličan je začin za svako jelo od povrća, uključujući juhe, svježu salsu, guacamole, pečeno povrće, krumpir i cvjetaču. Prstohvat crvene paprike čak možete dodati svom jutarnjem smoothieju ili voćnoj salati za pikantan učinak i učinak jačanja imuniteta.

Exit mobile version