Zagreba Lajfhaki

Svi radimo ovu grešku sa smrznutim mesom

Jedna od najjednostavnijih i najpraktičnijih opcija za čuvanje mesa je zamrzavanje. Tako može duže stajati u zamrzivaču i zamrznuti veću količinu.

Piletina i govedina štite od demencije?

Ali što se događa kada nam zatreba dotično meso? Većina ljudi jednostavno ga izvadi iz zamrzivača i stavi na kuhinjski pult. Pa su pustili da se otopi bez razmišljanja je li to najbolja odluka.

Prema Cleaneatingmagu, meso ne bi trebalo ostavljati na sobnoj temperaturi duže od dva do tri sata. Primjerice, kada meso stoji jedan dan na kuhinjskoj površini, može dosegnuti temperaturu i preko četiri stupnja, što uzrokuje ogroman rast bakterija.

Pirjano meso najmanje šteti zdravlju

Također, opcija odmrzavanja toplom vodom također nije dobra. Površinski sloj mesa brže se odmrzava i ulazi u proces kuhanja pod mlazom tople vode. Zbog toga je hladna voda bolji način odmrzavanja.

Još bolji način je ostaviti meso u hladnjaku da se odmrzne ako vam se ne žuri. Treba odležati oko 24 sata u hladnjaku, nakon čega je spremno za pripremu./Zdrave.to

Lajkajte zdrave.to i na Facebooku gdje ćete pronaći još puno korisnih i zanimljivih stvari!

Exit mobile version