Zagreba Lajfhaki

Tko bi trebao jesti kiseli kupus: mnogi ljudi nemaju pojma o prednostima proizvoda – a one su ogromne

Ako još uvijek sumnjate trebate li kiseli kupus uključiti u svoju prehranu, poslušajte mišljenje onkologinje Elene Smirnove.

Prema riječima stručnjaka, ovo se jelo odnosi na fermentiranu hranu koja sadrži probiotike.

Zahvaljujući ovoj “komponenti”, fermentirana hrana može poboljšati probavu i peristaltiku, podržati raznolikost vlastite mikroflore, pa čak i pospješiti mršavljenje – međutim, u ovom slučaju ne treba zahvaliti probioticima, već dobroj probavljivosti i niskom sadržaju kalorija.

Ostale fermentirane namirnice koje će samo koristiti osobi koja ih konzumira su ukiseljeni krastavci i rajčice, kao i namočene jabuke.

Ne smijete zanemariti pića: kefir, prirodni jogurt i kombucha.

Fotografija: © Belnovosti

Istina, ne bi se svi trebali oslanjati na takve proizvode.

Osobe koje pate od gastrointestinalnih problema trebaju biti posebno oprezne s fermentiranom hranom.

Loša strana je što takve namirnice sadrže puno soli, a njihova pretjerana konzumacija može dovesti do nadutosti i pojačanog stvaranja plinova.

Ranije smo vam rekli kako pravilno jesti čips tako da šteta za vaše zdravlje bude minimalna.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version