Zagreba Lajfhaki

Tko bi trebao jesti masnu ribu i zašto: komentar kardiologa

Ako imate problema sa srcem i krvnim žilama, morate uključiti masnu ribu u svoju prehranu. Ovaj proizvod možete jesti do dva puta tjedno.

Radi se o tome da riba sadrži omega-3 masne kiseline koje smanjuju rizik od kardiovaskularnih problema.

Stoga je vrijedno dodati pastrve, haringe, sardine i skuše u svoj jelovnik. Losos je također dobar za vas.

Važno je napomenuti da se kod pripreme ribljih jela treba suzdržati od dodavanja ulja ili masti kako ne bi došlo do povećanja udjela zasićenih masnoća koje mogu samo naštetiti vašem zdravlju.

Fotografija: © Belnovosti

O tome je govorio kardiolog Igor Vidyaskin, prenosi NEWS.ru.

Specijalist je u razgovoru s novinarima dodao da je slana hrana kontraindicirana kod takvih bolesti.

Podsjetio je da slana riba sadrži puno natrija koji zadržava tekućinu u tijelu, dovodi do problema s krvnim tlakom i izaziva edeme.

Ranije smo vam rekli kako kuhati ribu na pari.

Exit mobile version