Tko bi trebao piti čaj s mlijekom: koje su prednosti?

Ljudi odavno piju razne čajeve – crne, zelene, biljne.

Kako bi promijenili i nadopunili okus ovih pića, ljudi su počeli koristiti razne aditive.

Najčešći su mlijeko, šećer, limun, a neke azijske kulture dodaju maslac ili drugu masnoću. Pijenje čaja s mlijekom uglavnom je tipično za stanovnike Velike Britanije i njenih kolonija.

Druge su nacionalnosti oprezne prema ovom aditivu.

Mnogi ljudi sumnjaju da se ove dvije komponente međusobno kombiniraju.

čaj
Fotografija: Pixabay

Iako oni koji se usude probati najčešće ostaju zadovoljni.

Vjerojatno je vrijedno razotkriti uporne zablude i razmisliti zašto je čaj s mlijekom koristan?

1. Zahvaljujući mlijeku, vitamini i mikroelementi sadržani u čaju bolje se apsorbiraju, njihova učinkovitost se povećava nekoliko puta.

2. Mlijeko pojačava diuretski učinak čaja, što pomaže u borbi protiv oteklina, čisti bubrege i uklanja toksine iz tijela.

3. Kalcij koji se nalazi u mlijeku, u kombinaciji s čajem, jača koštano tkivo, pa tako i zube.

4. Učinak antioksidansa čaja pojačan je u prisutnosti mlijeka koje sprječava malignu degeneraciju tkiva i povećava otpornost na infekcije.

5. Čaj s mlijekom, uz redovitu upotrebu, povećava vitalnost, ublažava umor, poboljšava dobrobit, ubrzava metabolizam i potiče bolju razgradnju masti.

Istodobno, mlijeko smanjuje pretjeranu razdražljivost uzrokovanu kofeinom sadržanim u čaju.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki